miercuri, 30 decembrie 2009

sentimentul patriotic


In seara asta am vbit cu fosta mea colega de banca din liceu. Nu am mai vazut-o din 2003. E in SUA. Am tot incercat sa-i spun cat de ok sunt. La fiecare vba vedeam cum Romania si locuitorii ei sunt bagati toti intr-o oala. Se ajunsese la ideea:'daca merg in italia sper sa merg cu pasaport de SUA'. Ok, am inteles ideea. Sau poate nu. De ce trebuie sa ne fie rusine cu tara noastra? Ok, sunt unii golani. Au jefuit, au violat, au omorat, s-au prostituat. Oare nu in toate tarile se intampla asta? De ce noi suntem mai josnici decat altii? De ce la noi in tara se vand decat mizeriile? De ce ziarele scriu doar despre Guta, Monica Columbeanu, si altii? Eu refuz sa cred ca nu avem si alte valori. In timp am invatat sa apreciez alte lucruri. Am invatat sa dau ignore by default manelistilor, pitzipoancelor, analfabetilor samd. Am invatat ca sunt oameni cu adevarat speciali care au multe de oferit. Ca si mine, au devenit foarte selectivi. Am constatat ca am f putini prieteni si f putine cunostinte. Cu persoanele cu care m-am certat m-am impacat si am uitat relele. Am pastrat doar ce e bun. Si totusi....Eu de cate ori plec din tara povestesc tuturor cat de frumos e in Romania. Las la o parte conducatorii tarii si tot ce e rau. Vbesc cu mandrie de tara mea. Nu mentionez nimic de hoti, de nimic. Pana la urma, dac-ar fi atat de urat, de ce-ar mai veni atatia straini ptr turism si tratament?
Sunt furioasa! Imaginea tarii o facem noi! daca scoatem mereu in evidenta ceea ce-au facut altii, nu vom schimba niciodata nimic.
Voi ce parere aveti?

Pe curand!
Fotografiile folosite nu ne apartin si nu sunt folosite in scopuri comerciale decat daca acest lucru este specificat. Daca sunteti companie si nu doriti ca pozele dumneavoastra sa apara aici, va rog sa ma contactati si le voi scoate imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu