vineri, 5 iunie 2009

Gust amar...

Salutare,
Nu vreau sa va intristez sau sa va stric week-endul dar as vrea sa va arat si voua un mail primit de la o prietena de-a mea din facultate. Cred ca mailul spune tot:


Sunt incredibil de trista; viata are, cateodata, darul de a te face sa te intrebi de ce existam. Cum isi alege ea norocul, cum ii alege Dumnezeu pe cei care trebuie sa sufere, pe cei care vor fi fericiti, pe cei care cersesc o cana de apa sau pe cei care nu stiu ce sa faca cu banii.

Mai rau este ca nu poti face nimic, sau nu vrem, sau suntem prea lasi? Poti sa spui ca iti pasa, dar ca nu poti face nimic? Si atunci, iti pasa cu adevarat?

Am o vecina in sat care este casatorita cu un imbecil betiv. O batea mereu, dar nu cat sa te ingrijorezi. Pana la urma aici e ceva normal. Acum am fost la magazin si mi- a povestit vanzatoarea ca a venit PLINA la propriu din cap pana in picioare de vargi. A biciuit- o de sus pana jos, inclusiv in talpi si a vrut sa o spanzure. Are doi copii mici, unul de varsta cu al meu, e tanara. Oare data viitoare va reusi?

Copiii trebuie sa aiba jucarii...li se lumineaza fata, ii vezi cum se minuneaza, cum vorbesc cu ele. Iti inchipui ca a batut- o in fata lor?

Nu ii da sa manance, e numai piele si os...

Culmea: sta chiar vis- a - vis de politie. Ei chiar nu vad? Cum este posibil sa nu le pese?


Dar mie? Mie imi pasa? Da, acum ma doare sufletul, am un gust teribil de amar, dar sunt o imbecila ca si ceilalti. Nu pot face nimic. De ce? De frica...Maine poate iti da tie sau copilului tau in cap si atunci...Oare suntem oameni? Ce ma doare mai mult: suferinta ei, suferinta mea pentru ca sunt o biata sensibila si sufar la suferita oricarui om, sau faptul ca sunt o vita ca si ceilalti si nu imi pasa, si nu fac nimic sa o ajut. Nici macar nu pot sa ii duc niste jucarii, pentru ca sotul meu s- a gandit ca e probabil sa o bata si pentru astea..

E posibil? Traim intr-o tara in care batranii sunt inkisi pentru un par stupid pus in pamant, iar clanuri mafiote siu oameni de acest gen sunt in libertate, gata oricand sa te omoare. Si traim toti in nepasare, in specificul romanesc: lasa ca merge si asa. Nu se duce nimeni sa ceara socoteala imbecililor de judecatori care au transformat tara intr- un loc in care pur si simplu iti este frica, iar daca iti da prin cap sa discuti asa ceva cu cineva zice sa esti nebun.

Am ramas cu intrebarea: Cine se poate numi OM in aceasta lume si care sunt calitatile care te definesc pentru a putea fi OM?



Fotografiile folosite nu ne apartin si nu sunt folosite in scopuri comerciale decat daca acest lucru este specificat. Daca sunteti companie si nu doriti ca pozele dumneavoastra sa apara aici, va rog sa ma contactati si le voi scoate imediat.

3 comentarii:

  1. " lasa ca merge si asa" that is something my dad( not romanian) has always said that defines the romanian people. it is very true that romanians dont usually care about the person next to them as long as everything goes well in their life. its very sad. and yes the corruption with romanian laws is mind blowing. its a sad reality and to be thruthfull i dont know if there is much one can do about it without putting their own life at risk. that's the saddest part of it all.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmm...eu nu am inteles daca ea a cerut sau nu ajutor. Nu sunt de acord cu absolut nici o forma de violenta si nu cred ca un gest oricat de urat poate justifica o palma, dar am vazut o multime de femei care accepta un astfel de comportament din partea partenerului. Politia nu poate face nimic daca ea nu depune plangere. Si pun pariu ca daca ii sugerezi sa mearga la politie, zice ceva de genul: "Dar eu il iubesc/el ma iubeste. Se poarta urat ca e si el suparat ca nu avem bani/ca nu are bautura....Dar eu ce ma fac apoi cu 2 copii? Da' ce-o sa zica gura lumii?"

    Foarte rar am vazut femei care sa depuna plangere dupa ce au fost batute...unele chiar daca o fac, se razgandesc si o retrag peste 2 zile.
    Of...m-am intristat!

    RăspundețiȘtergere
  3. prietena care mi-a tr mailul s-a retras la tara. acolo majoritatea femeilor nu au educatia necesara ca sa recurga la fapte si sa dea o lectie. oricum sunt multe de spus in sensul asta. cun pe cineva care chiar a depus plangere si apoi nu vrei sa stii ce s-a intamplat. fata a fost bagata in spital de bataie cu coaste si mandibula rupta

    RăspundețiȘtergere