miercuri, 3 iunie 2009

Cat de mult putem polua?

Salutare,
Din cauza volumului de munca din ultima vreme am inceput sa postez din ce in ce mai rar. Sper sa-mi revin repede si sa postez asa cum obisnuiam.
Azi de dimineata am dat peste un articol foarte important in revista EcoMagazin care spune asa:

"stopco2ro-125×125-c.jpgPe adresa de web StopCO2.ro este acum disponibil primul calculator al amprentei personale de CO2 conceput special pentru Romania. Acest calculator este o incercare de a educa publicul din Romania in legatura cu pericolul reprezentat de cantitatile in crestere de CO2.

Calculatorul StopCO2.ro are o misiune grea, insa deosebit de importanta: aceea de a suplini o lipsa in Romania, lipsa unui instrument adaptat special pentru tara noastra, care sa ofere o imagine exacta si completa a amprentei personale. Existenta unui astfel de instrument se dovedeste a fi nu numai utila, ci si imperativa deoarece in lipsa lui, devine din ce in ce mai dificil sa ne dam seama singuri unde sunt de fapt principalele risipe de energie si emisiile cele mai ridicate de dioxid de carbon. Calculatorul StopCO2.ro vine astfel in intampinarea celor care sunt interesati de mediu si ii ajuta sa isi evalueze in mod corect comportamentul, dar si sa il corecteze, printr-un ghid atent conceput si indemnuri reale la actiune."


Am facut si eu calculul si nu cred ca vreti sa stiti la ce rezultate am ajuns. Sincer, m-am ingrozit.\
Va recomand sa dati un click pe titlu pentru a va face calculul si apoi sa punem pe hartie un plan de atac.

Pe curand!

13 comentarii:

  1. Am ajuns luata de val pe blogul tau si pentru ca mi-a placut atat continutul cat si designul, m-am gandit sa n-o tin doar pentru mine si sa ti-o spun si tie:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ai pentru ce! Chiar sunt adevaruri nu doar laude. Am intrat pe adresa pe care mi-ai lasat-o pe blog si am ramas incantata de site. E foarte bine strucurat si deja m-am indragsotit de niste sandalute...offf Femeiele si moda. Niciodata nu ne saturam...
    Multam si eu pentru cuvintele frumoase de pe site-ul meu. Si eu te mai astept cu drag.:)Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. e tare placut atunci cand cineva iti lauda munca. simti ca nu ai muncit doar pentru tine si iti da o motivatie sa continui cu lucruri frumoase.
    Pe curand!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu sunt destul de grijulie si incerc sa economisec cat pot de tare apa si electricitatea...refolosesc ambalajele, incerc sa cumpar produse locale, ma gandesc de 2 ori inainte sa arunc ceva...si incerc sa ii conving si pe cei apropiati mie sa faca la fel. Cand eram prin generala am intrat intr-un club ecologist si obisnuiam sa ma iau de oamenii care arunca hartii pe strada: "Doamna, v-a cazut hartia aceasta din mana. Poate va trebuie. A, nu va mai trebuie? Atunci duce-ti-o la cos." Dar dupa ce am dat de cateva persoane mai recalcitrante m-am lasat de educatie sociala.

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu incerc sa fiu cumpatata. ti-ai facut testul? ai vazut cifrele?

    RăspundețiȘtergere
  6. i tried to do the test but then i realized its not gonna give me a real number since that one is made for romania. I would say my biggest problem is being a massive consumer. I tend to buy more than I need. Get bored of things, and then give them away to other people. But other than that I alwasy take my own reusable bag shopping, I dont let the lights on if i am not in the room and I always recycle the things that can be recycled.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am intrat sa vad ce ai mai scris nou...o sa revin:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, am vazut cifrele:(. Din pacate nu prea am idee cum as putea sa o scad...doar sa ma mut la tara, sa mananc doar ce produc in gradina si sa calatoresc calare pe un manz alb. Eu in Bucuresti nu mai merg cu RATB-ul singura nici daca ma plateste cineva! Metrou nu am aproape...Am propus la administratia blocului sa izolam exteriorul...ce sa fie ei de acord?! Mai bine putem camere de supraveghere pe holuri ca i-au furat unuia bicicleta:). Trist! Trist! Trist!

    RăspundețiȘtergere
  9. mda...nici eu nu merg cu ratb. metrou am abia la eroilor.
    si la mine se intampla lucruri urate. stau in 13. se spune ce e cartier respectabil iar noaptea se fura casetoafoane din masini, siglele cu marcile masinilor, capace la roti sau benzina din rezervor. asta e societatea in care traim.

    RăspundețiȘtergere
  10. 13 sept.? Daca da, suntem vecine:) Eu stau aproape de intersectia 13 sept-sebastian.

    RăspundețiȘtergere
  11. eu de progresul
    deci trebuie sa iesim la o cafea ca nu mai tine faza

    RăspundețiȘtergere