duminică, 24 mai 2009

Secretele antistres ale alimentelor


In urma cu cateva zile am dat peste o lista de alimente despre care expertii spun ca ar avea anumite proprietati. Haideti sa vedem cateva dintre ele:

Migdale
Sunt niste seminte care au cateva calitati speciale: vitamina B2, vitamina E, magneziu si zinc. Vitaminele B si magneziul sunt implicate in productia de serotonina, hormonul care produce starea de buna dispozitie. Zincul are si el efecte de inhibare a stresului, iar vitamina E este un antioxidant care distruge radicalii liberi si te apara de bolile legate de stres, cum sunt cele cardiovasculare. Totusi, nu manca prea multe, deoarece contin o cantitate apreciabila de grasimi. Chiar daca sunt din cele sanatoase, adica nesaturate, tot ingrasa.


Sushi
Pe langa beneficiile carnii de peste, descrise mai sus, spanacul din rulourile cu peste crud are un rol antianxios, prin bogatia de magneziu, acid pantotenic si vitamina B2. Acidul pantotenic este foarte important pentru buna functionare a glandelor suprarenale care, la randul lor, joaca un rol crucial in managementul stresului. Daca esti stresata, lipsa acidului pantotenic creste vulnerabilitatea la infectii si te face sa simti o oboseala cronica.

Afine
Bobitele acestea acrisoare pot face adevarate minuni. Practic, sunt pachetele de vitamina C si substante antioxidante, foarte bune in lupta cu stresul. In plus, nu au calorii aproape deloc. Afinele sunt si o sursa destul de buna de fibre alimentare, asa ca nu vei avea probleme cu tranzitul intestinal. Le poti atenua gustul acru amestecandu-le cu branza dulce de vaci.

Informatiile sunt preluate din site-ul Herbal-Plus, site pe care va invit sa-l vizitati pentru a putea vedea intreaga lista de alimente recomandate de specialisti.

6 comentarii:

  1. i'm always bad in eating the right stuff. i usually dont like nuts but i get my fair consumption of sushi because of my bf's obsesssion with it.
    xoxo
    mina

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu manac aiurea. iar cu nucile, obisnuiesc sa cumpar miere cu nuci de la apicultori. ar fi buna pentru barbati, se spune, dar eu o ador.
    trebuie sa recunosc ca nu am mancat niciodata sushi. nu prea stiu unde in bucuresti as putea manca. am auzit ca la howard-jhonson ar fi f bun dar si f scump. cic-ar mai fi un local pe dorobanti. voi incerca

    RăspundețiȘtergere
  3. First, thanks for the nice comment!
    Second, I wish I could read your blog... hehe. Anyway, I'm absolutely fruits addicted. I much prefer this to any sweet!

    C.Elizabeth

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici eu nu am mancat sushi...nu prea imi place ideea de carne cruda. Dar afine si migdale mananc de cate ori am ocazia.:)

    RăspundețiȘtergere